Ugrás a fő tartalomra
NextGenerationEU

Akadálymentesítési nyilatkozat

A NextGenerationEU honlapja

Ez a nyilatkozat a következő webhelyen közzétett tartalomra vonatkozik: https://next-generation-eu.europa.eu/index_hu

Ezt a webhelyet az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatósága gondozza. A webhelyet úgy terveztük, hogy minél többen, köztük a fogyatékos felhasználók is hozzáférhessenek a tartalmához.

A webhely használóinak lehetőségük van arra, hogy:

 • probléma nélkül 200%-ra nagyítsák az oldalakat,
 • az oldalak többségét kizárólag billentyűzet használatával elérjék és böngésszék;
 • az oldalak többségét (számítógépen és mobileszközön egyaránt) korszerű képernyőolvasó és beszédfelismerő szoftver használatával böngésszék.

Ezt a webhelyet úgy terveztük, hogy megfeleljen a honlapokra és mobilalkalmazásokra vonatkozó EN 301 549 műszaki szabvány 3.2.1-es verziójának, amely szorosan követi a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.1-es verziójának „AA” szintjét.

Megfelelőségi állapot

Ez a honlap részben megfelel az EN 301 549 műszaki szabvány 3.2.1-es verziójának és a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.1-es verziójában meghatározott „AA” szintnek. A témáról bővebben a „Nem akadálymentes tartalom” című részben lehet tájékozódni.

A webhelyet legutóbb 2023. december 18-án teszteltük.

A nyilatkozat elkészítése

Ezt a nyilatkozatot 2023. december 11-én felülvizsgáltuk.

A nyilatkozat az érintett weboldalak reprezentatív mintájának vizsgálatán alapul, melyet (az Akadálymentességi Szakértők Nemzetközi Szövetsége által elismert) akadálymentesítési szakértő végzett, manuális és automatizált tesztelés kombinációjával.

Visszajelzés

Örömmel fogadjuk a https://next-generation-eu.europa.eu/index_hu webhely akadálymentesítésével kapcsolatos visszajelzéseket. Ha akadálymentességi problémákba ütközik, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 • Telefon: +32 2 298 11 93
 • E-mail-cím: COMM-NEXTGENERATIONEUatec [dot] europa [dot] eu (COMM-NEXTGENERATIONEU[at]ec[dot]europa[dot]eu)

A Bizottság illetékes szervezeti egységéhez beérkezett visszajelzéseket igyekszünk 15 munkanapon belül megválaszolni.

Kompatibilitás böngészőkkel és támogató-segítő technológiákkal

A https://next-generation-eu.europa.eu/index_hu webhelyet úgy terveztük meg, hogy kompatibilis legyen a leggyakoribb támogató-segítő technológiákkal, azaz:

 • a Google Chrome, a Microsoft Edge, a Mozilla Firefox és az Apple Safari böngésző legfrissebb változatával, illetve
 • az NVDA, a VoiceOver és a TalkBack legfrissebb változatával.

Műszaki előírások

A https://next-generation-eu.europa.eu/index_hu webhely akadálymentessége a következő – az Ön számítógépére telepített webböngészők és támogató technológiák vagy beépülő modulok egyedi kombinációjával együttműködő – technológiák segítségével valósul meg:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Nem akadálymentes tartalom

Jóllehet igyekszünk minden megtenni azért, hogy a https://next-generation-eu.europa.eu/index_hu webhely akadálymentes legyen, tisztában vagyunk azzal, hogy vannak még hiányosságok, melyek felszámolásán folyamatosan dolgozunk. Az alábbiakban bemutatjuk az ismert hiányosságokat és a lehetséges megoldásokat. Kérjük, ha olyan problémával szembesül, amely nem szerepel a felsorolásban, vegye fel velünk a kapcsolatot.

A https://next-generation-eu.europa.eu/index_hu webhely ismert hiányosságai:

 1. A navigációs menü akadálymentessége: Egyes tartalmak nincsenek képernyőolvasókra optimalizálva. Ezt a hibát a tervek szerint 2024. márciusig javítjuk. ​
 2. A címsorok hierarchiája: Egyes címsorok nem követik a helyes hierarchikus struktúrát, ami problémákat okozhat a képernyőolvasót használók számára. Ezt a hibát a tervek szerint 2024. márciusig javítjuk.
 3. Interaktív térképek: Az interaktív térképek nem hozzáférhetőek a látássérültek és a webhelyen billentyűzettel navigáló felhasználók számára. Ezt a hibát a tervek szerint 2024. márciusig javítjuk.
 4. Videók feliratozása: Néhány kisfilmünkhöz nincs felirat. A feliratok pótlásán folyamatosan dolgozunk.
 5. Videolejátszó – billentyűzetes vezérlés: Tudatában vagyunk annak, hogy a videolejátszónk billentyűzetes vezérlése során bizonyos problémák jelentkeznek (amikor ki akarjuk választani a feliratozás nyelvét, csak a Tab billentyűvel lehet egyik nyelvről a másikra ugrani, a nyílbillentyűkkel nem).