Direct naar de inhoud
NextGenerationEU

Toegankelijkheidsverklaring

Website NextGenerationEU

Deze verklaring is van toepassing op inhoud die wordt gepubliceerd op het domein: https://next-generation-eu.europa.eu/

Deze website wordt beheerd door het directoraat-generaal Communicatie (DG COMM). Zij is ontworpen om door zo veel mogelijk mensen, waaronder mensen met een handicap, te worden gebruikt.

Het moet mogelijk zijn om:

 • probleemloos tot 200% in te zoomen
 • de meeste informatie te vinden op de website door alleen een toetsenbord te gebruiken
 • de meeste informatie op de website te vinden door een moderne schermlezer en spraakherkenningssoftware (op uw computer of telefoon) te gebruiken

Deze website voldoet aan de technische norm EN 301 549 v.3.2.1 voor websites en mobiele apps. Dit komt grotendeels overeen met niveau AA van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1.

Overeenstemming met normen

Deze website voldoet gedeeltelijk aan de technische norm EN 301 549 v.3.2.1 en de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 Level AA. Zie “Niet-toegankelijke content” voor meer details.

De website is voor het laatst getest op 18 december 2023.

Opstelling van deze toegankelijkheidsverklaring

Deze verklaring is geëvalueerd op 11 december 2023.

De verklaring is gebaseerd op een analyse van een representatieve steekproef van webpagina’s door een door IAAP gekwalificeerde toegankelijkheidsprofessional, waarbij een combinatie van handmatige en geautomatiseerde tests is gebruikt.

Feedback

Wij kijken uit naar uw feedback over de toegankelijkheid van de website https://next-generation-eu.europa.eu/. Laat het ons weten als u toegankelijkheidsproblemen bent tegengekomen:

 • Tel: +32 2 298 11 93
 • E-mail: COMM-NEXTGENERATIONEUatec [dot] europa [dot] eu (COMM-NEXTGENERATIONEU[at]ec[dot]europa[dot]eu)

De bevoegde dienst van de Commissie probeert binnen 15 werkdagen op uw feedback te reageren.

Compatibiliteit met browsers en hulptechnologie

De website https://next-generation-eu.europa.eu/ is ontworpen om compatibel te zijn met de volgende hulptechnologieën:

 • de meest recente versie van de browsers Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Apple Safari,
 • in combinatie met de meest recente versies van NVDA, VoiceOver en TalkBack.

Technische specificaties

De toegankelijkheid van de website https://next-generation-eu.europa.eu/ is afhankelijk van de volgende technologieën voor de specifieke combinatie van webbrowser en hulptechnologieën of plug-ins die op uw computer zijn geïnstalleerd:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Niet-toegankelijke content

Ondanks onze inspanningen om de toegankelijkheid van de website https://next-generation-eu.europa.eu/ te garanderen, zijn wij op de hoogte van een aantal beperkingen die we proberen op te lossen. Hieronder volgt een beschrijving van bekende beperkingen en mogelijke oplossingen. Neem contact met ons op als u op een probleem stuit dat hieronder niet is vermeld.

Bekende beperkingen voor de website https://next-generation-eu.europa.eu/:

 1. Toegankelijkheid van het navigatiemenu: Sommige inhoud is niet helemaal correct gecodeerd voor schermlezers. Wij zijn van plan dit probleem uiterlijk in maart 2024 op te lossen. ​
 2. Indeling: Sommige rubrieken volgen niet de juiste hiërarchische structuur, wat problemen kan veroorzaken voor gebruikers van schermlezers. Wij zijn van plan dit tegen maart 2024 op te lossen.
 3. Interactieve kaarten: Interactieve kaarten zijn niet toegankelijk voor personen met een visuele beperking of gebruikers die afhankelijk zijn van een toetsenbord om informatie te vinden. Wij zijn van plan dit probleem uiterlijk in maart 2024 op te lossen.
 4. Titels video’s: sommige video’s hebben geen titels. We werken eraan om deze toe te voegen.
 5. Videospeler – toegankelijkheid met toetsenbord: We zijn op de hoogte van een aantal problemen met de toegankelijkheid van onze videospeler met een toetsenbord (bij het selecteren van de taal van de titel uit het menu is het niet mogelijk om de pijltjestoetsen te gebruiken om de gewenste taal te kiezen, dit kan alleen met de tabtoets).