Skip to main content
NextGenerationEU

Ga voor groen

De EU zal koploper op het gebied van klimaatactie worden, maar iedereen kan zijn steentje bijdragen: door het openbaar vervoer of de fiets te nemen, meer groente en minder vlees te eten, tweedehands te kopen, en gebruikte spullen te recyclen en te hergebruiken.

Dit is NextGenerationEU. Laten we gaan voor groen!

Digitaal

De EU financiert onlinecursussen zodat iedereen, jong of oud, zijn digitale vaardigheden kan verbeteren. We helpen kleine en middelgrote ondernemingen online te gaan. En we maken e-onderwijs toegankelijker.

Geïnteresseerd? Volg een onlinecursus, leer iets bij over digitale technologieën en ontdek hoe u ook online veilig blijft.

Met NextGenerationEU staan we klaar om Europa digitaal te maken. Doet u mee?

Gezond

Samen kunnen we Europa gezonder maken. Maar het gaat echt niet alleen om grootse acties. Gezond eten en regelmatig bewegen doet al heel wat voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn.

Met NextGenerationEU staan we klaar om Europa gezond te maken. Doet u mee?

Sterk

De EU gaat tal van sectoren helpen om de draad weer op te pakken. We gaan het toerisme, de cultuursector en de kunstwereld in de hele EU financieel helpen digitaler en duurzamer te worden.

Lees hoe u met hulp van de EU een vervolgopleiding of de baan van uw dromen kunt vinden. Ontdek de mogelijkheden van Erasmus+ en de EU-jongerengarantie. Ga na welke steun er beschikbaar is om uw bedrijf groener en digitaler te maken.

Met NextGenerationEU staan we klaar om Europa krachtig te maken. Doet u mee?

Gelijk

Iedereen moet evenveel kansen krijgen, zowel in economisch als in sociaal opzicht. Met NextGenerationEU verhogen we de kans op werk voor mensen met een handicap en voor mensen in landelijke, afgelegen of kansarme gebieden. We helpen meer mensen aan fatsoenlijke en adequate huisvesting. En we investeren in inclusief onderwijs voor kinderen, ongeacht hun achtergrond, situatie of bijzondere behoeften.

Iedereen kan zijn steentje bijdragen – door gelijke kansen te bevorderen en door discriminatie en haat nooit te tolereren, noch in het echte leven, noch online.

Met NextGenerationEU bouwen we een Europa voor iedereen. Doet u mee?