Direct la conținutul principal
NextGenerationEU
© EU
NextGenerationEU

Să trecem la fapte!

Să trecem la fapte!

Axându-se pe șase domenii-cheie, proiectele de investiții NextGenerationEU sunt concepute astfel încât:

  • să stimuleze tranziția verde prin promovarea energiilor din surse regenerabile, a mobilității durabile și nu numai
  • să accelereze transformarea digitală printr-o digitalizare sporită a serviciilor publice și a economiei în general
  • să consolideze infrastructura și serviciile sociale, reducând în același timp disparitățile teritoriale
  • să îmbunătățească accesul la educație și formare avansată în vederea dobândirii competențelor relevante pentru economia viitorului
  • să sprijine creșterea favorabilă incluziunii, cercetarea și dezvoltarea și inovarea pentru toți
  • să asigure servicii medicale moderne, eficiente și accesibile.

Descoperiți ce eforturi depun țările UE pentru a trece la fapte, cu proiecte ambițioase de investiții în regiunea dumneavoastră. 

O Uniune mai verde

UE va fi lider în acțiunile de combatere a schimbărilor climatice, dar acțiunile fiecăruia dintre noi sunt importante. De exemplu, ajută dacă alegem transportul public sau mersul cu bicicleta, dacă mâncăm mai multe legume și mai puțină carne, dacă facem și cumpărături la mâna a doua, dacă reciclăm și reutilizăm produse.

Acestea sunt obiectivele NextGenerationEU. O Uniune mai verde? Să trecem la fapte!

O Uniune digitală

UE finanțează cursuri de formare online, astfel încât cu toții, tineri sau mai în vârstă, să ne putem îmbunătăți competențele digitale. Ajutăm întreprinderile mici și mijlocii să se digitalizeze și să-și desfășoare activitățile și online. Și facem e-educația mai accesibilă.

Vă interesează? Înscrieți-vă la o sesiune de formare, găsiți un stagiu în domeniul tehnologiilor digitale și aflați cum să vă protejați în mediul online.

Cu NextGenerationEU, suntem gata să facem Europa mai digitală. Sunteți alături de noi?

O Uniune sănătoasă

Împreună, putem face Europa mai sănătoasă! Dar nu e nevoie doar de acțiuni de anvergură. Fiecare dintre noi poate avea mai multă grijă de sănătatea sa fizică și mintală, de exemplu printr-o alimentație bună și exerciții fizice regulate.

Cu NextGenerationEU, suntem gata să facem Europa mai sănătoasă. Sunteți alături de noi?

O Uniune puternică

În același timp, UE ajută multe sectoare să se redreseze. Sporim sprijinul pentru turism, cultură și artă în întreaga Uniune și încurajăm digitalizarea și durabilitatea acestor sectoare.

Aflați cum puteți folosi sprijinul UE pentru a vă continua studiile sau pentru a vă găsi un loc de muncă. Descoperiți ce oportunități oferă Erasmus+ și Garanția europeană pentru tineret. Aflați ce sprijin puteți solicita pentru a vă face întreprinderea mai verde și mai digitală.

Cu NextGenerationEU, suntem gata să facem Europa mai puternică. Sunteți alături de noi?

O Uniune a egalității

Egalitatea înseamnă și accesul tuturor la oportunități economice și sociale. Prin NextGenerationEU, sprijinim oportunitățile de angajare pentru persoanele cu handicap și pentru oamenii care locuiesc în zone rurale, îndepărtate sau defavorizate. Ajutăm mai mulți oameni să obțină locuințe decente și adecvate. Și investim în educația incluzivă pentru toți copiii, indiferent de mediul de proveniență, de situație sau de nevoile lor speciale.

Fiecare dintre noi poate face ceva. De exemplu, putem să promovăm egalitatea de șanse în jurul nostru și să nu acceptăm discriminarea și discursurile de incitare la ură, atât în viața reală, cât și în mediul online.

Cu NextGenerationEU, suntem gata să construim o Uniune pentru toți europenii. Sunteți alături de noi?