Siirry pääsisältöön
NextGenerationEU
© EU
NextGenerationEU

Tavoitteista totta

Tavoitteista totta

NextGenerationEU-välineestä rahoitetaan investointihankkeita, joilla

  • vauhditetaan vihreää siirtymää edistämällä muun muassa uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä ja kestävää liikkumista
  • vauhditetaan digitaalista siirtymää edistämällä digitalisaatiota julkisten palvelujen yhteydessä ja taloudessa laajemminkin
  • vahvistetaan sosiaalialan infrastruktuuria ja palveluja sekä kavennetaan alueiden välisiä eroja
  • parannetaan edistyneiden koulutusmahdollisuuksien saatavuutta aloilla, joiden osaaminen on avainasemassa tulevaisuuden taloudessa
  • tuetaan osallistavaa kasvua, tutkimusta ja tuotekehitystä sekä innovointia
  • varmistetaan ajanmukaiset, tehokkaat ja yleisesti saatavilla olevat terveydenhoitopalvelut.

Tutustu eri EU-maiden ja alueiden investointihankkeisiin, joilla pyritään tekemään tavoitteista totta

Vihreä EU

EU on johtavassa asemassa ilmastotoimissa, mutta kaikki voivat tehdä osansa: käyttää julkista liikennettä tai pyöräillä, syödä enemmän vihanneksia ja vähemmän lihaa, ostaa käytettyjä tavaroita, kierrättää ja uudelleenkäyttää.

Tehdään EU:sta vihreä NextGenerationEU-välineen avulla.

Digitaalinen EU

EU rahoittaa verkkokursseja, joilla kaikki – niin nuoret kuin vanhatkin – voivat parantaa digitaitojaan. EU auttaa myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä toimimaan netissä ja parantaa verkko-opiskelumahdollisuuksia.

Katso, millaista koulutusta ja digiteknologian harjoittelupaikkoja on tarjolla, tai tutustu vinkkeihin verkon turvallisesta käytöstä.

NextGenerationEU-välineen avulla olemme valmiita tekemään EU:sta digitaalisemman.

Terveyttä edistävä EU

Yhdessä voimme parantaa terveyttämme. Myös pienillä arkisilla teoilla on merkitystä. Hyvä ruokavalio ja säännöllinen liikunta ovat tärkeitä fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille.

NextGenerationEU-välineen avulla olemme valmiita parantamaan eurooppalaisten terveyttä.

Vahva EU

EU auttaa monia aloja saamaan toimintansa taas käyntiin. Kaikkialla EU:ssa suunnataan matkailu-, kulttuuri- ja taidealoille tukea, joka auttaa niitä kehittämään digivalmiuksiaan ja kestävyyttään.

EU voi auttaa sinuakin löytämään opiskelu- tai työpaikan. Tutustu Erasmus+ -ohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin ja EU:n nuorisotakuuseen. Katso, mitä tukia yritykset voivat saada toimintansa kehittämiseen vihreämmäksi ja digitaalisemmaksi.

NextGenerationEU-välineen avulla olemme valmiita tekemään EU:sta vahvemman.

Tasa-arvoinen EU

Tasa-arvo tarkoittaa taloudellisten ja sosiaalisten mahdollisuuksien tarjoamista kaikille. NextGenerationEU-väline parantaa vammaisten sekä maaseudulla tai syrjäisillä tai epäsuotuisilla alueilla asuvien työllistymismahdollisuuksia. Sen ansiosta myös yhä useammat ihmiset voivat saada kunnolliset asuinolot. Lisäksi sen avulla investoidaan inklusiiviseen koulutukseen, joka on avointa kaikille lapsille ovatpa heidän taustansa, elämäntilanteensa tai erityistarpeensa millaisia tahansa.

Kaikki voivat tehdä osuutensa ja edistää yhtäläisiä mahdollisuuksia sekä tuomita syrjinnän ja vihapuheen niin verkossa kuin muuallakin.

NextGenerationEU-välineen avulla olemme valmiita tekemään EU:sta kaikkien kannalta toimivan.