Preskoči na glavno vsebino
NextGenerationEU
© EU
NextGenerationEU

Uresničimo načrt

Uresničimo načrt

Naložbeni projekti instrumenta NextGenerationEU se osredotočajo na šest ključnih področij in so zasnovani tako, da:

  • pospešujejo zeleni prehod s spodbujanjem obnovljivih virov energije in trajnostne mobilnosti
  • pospešujejo digitalno preobrazbo z večjo digitalizacijo javnih storitev in širšega gospodarstva
  • krepijo socialno infrastrukturo in storitve ob hkratnem zmanjševanju teritorialnih razlik
  • izboljšujejo dostop do naprednega izobraževanja in usposabljanja na področju znanj in spretnosti, pomembnih za prihodnje gospodarstvo
  • podpirajo vključujočo rast, raziskave in razvoj ter inovacije za vse
  • zagotavljajo sodobne, učinkovite in dostopne zdravstvene storitve

Oglejte si, kako si države po vsej EU močno prizadevajo, da bi uresničile načrt z ambicioznimi naložbenimi projekti v vaši regiji. 

Zelena Evropa

EU bo imela vodilno vlogo na področju podnebnih ukrepov, vendar lahko vsakdo prispeva svoj delež: z uporabo javnega prevoza ali kolesa, uživanjem več zelenjave in manj mesa, nakupom rabljenih izdelkov, recikliranjem in ponovno uporabo.

To je NextGenerationEU. Ozelenimo Evropo.

Digitalna Evropa

EU financira spletne tečaje usposabljanja, da bi lahko vsi, mladi ali starejši, izboljšali svoje digitalne spretnosti in znanja. Malim in srednjim podjetjem pomagamo pri prehodu na spletno poslovanje. Izboljšujemo dostop do e-izobraževanja.

Vas zanima? Udeležite se usposabljanja, poiščite vajeništvo na področju digitalnih tehnologij in se poučite o varnosti na spletu.

Z NextGenerationEU smo pripravljeni na digitalno Evropo. Se nam boste pridružili?

Zdrava Evropa

Skupaj lahko poskrbimo za bolj zdravo Evropo. Vendar ne gre le za velike ukrepe. Dobra prehrana in redna vadba lahko pomembno prispevata k izboljšanju našega telesnega in duševnega počutja.

Z NextGenerationEU smo pripravljeni vlagati v zdravo Evropo. Se nam boste pridružili?

Močna Evropa

Vendar EU pri okrevanju pomaga tudi številnim drugim sektorjem. Krepimo podporo turizmu, kulturi in umetnosti po vsej Uniji, da bi spodbudili njihovo digitalizacijo in trajnostnost.

Poizvedite, kako vam lahko podpora EU pomaga pri nadaljnjem izobraževanju ali iskanju sanjske zaposlitve. Oglejte si priložnosti programa Erasmus+ in program EU jamstva za mlade. Več o podpori, ki je na voljo vašemu podjetju, da postane bolj zeleno in digitalno.

Z NextGenerationEU smo pripravljeni vlagati v močno Evropo. Se nam boste pridružili?

Evropa enakopravnosti

Enakost pomeni tudi gospodarske in družbene priložnosti za vse. Z NextGenerationEU krepimo zaposlitvene možnosti za invalide, pa tudi za tiste, ki živijo na podeželskih, oddaljenih ali prikrajšanih območjih. Večjemu številu ljudi omogočamo dostop do dostojnega in primernega stanovanja. Vlagamo tudi v vključujoče izobraževanje za otroke ne glede na njihovo ozadje, položaj ali posebne potrebe.

Vsakdo lahko prispeva svoj delež – s spodbujanjem enakih možnosti ter obsojanjem diskriminacije in sovražnega govora v resničnem življenju in na spletu.

Z NextGenerationEU želimo ustvariti Evropo po meri vseh ljudi. Se nam boste pridružili?