Skip to main content
NextGenerationEU

Naredimo jo zeleno

EU bo imela vodilno vlogo na področju podnebnih ukrepov, vendar lahko vsakdo prispeva svoj del: z javnim prevozom ali kolesom, uživanjem več zelenjave in manj mesa, nakupi rabljenih izdelkov, recikliranjem in ponovno uporabo.

To je NextGenerationEU. Naredimo jo zeleno.

Naredimo jo digitalno

EU financira spletne tečaje usposabljanja, da bi lahko vsi, mladi ali starejši, izboljšali svoje digitalne spretnosti in znanja. Malim in srednjim podjetjem pomagamo začeti poslovanje na spletu. Izboljšujemo dostop do e-izobraževanja.

Vas zanima? Udeležite se usposabljanja, poiščite vajeništvo na področju digitalnih tehnologij in izvedite več o varnosti na spletu.

Z NextGenerationEU smo pripravljeni na digitalno Evropo. Se nam boste pridružili?

Naredimo jo zdravo

Skupaj lahko dosežemo bolj zdravo Evropo. Vendar ne gre le za velike ukrepe. Dobra prehrana in redna vadba lahko veliko prispevata k izboljšanju našega telesnega in duševnega dobrega počutja.

Z NextGenerationEU smo pripravljeni narediti Evropo zdravo. Se nam boste pridružili?

Naredimo jo močno

Vendar EU pri okrevanju pomaga tudi številnim drugim sektorjem. Krepimo podporo turizmu, kulturi in umetnosti po vsej Uniji, da bi postali bolj digitalni in trajnostni.

Poizvedite, kako vam lahko podpora EU pomaga pri nadaljnjem izobraževanju ali iskanju sanjske zaposlitve. Oglejte si priložnosti programa Erasmus+ in program EU jamstva za mlade. Več o podpori, ki je na voljo vašemu podjetju, da postane bolj zeleno in digitalno.

Z NextGenerationEU smo pripravljeni narediti Evropo močno. Se nam boste pridružili?

Naredimo jo enakopravno

Enakost pomeni tudi gospodarske in družbene priložnosti za vse. Z NextGenerationEU krepimo zaposlitvene možnosti za invalide, pa tudi za tiste, ki živijo na podeželskih, oddaljenih ali prikrajšanih območjih. Več ljudem pomagamo dobiti dostojno in ustrezno bivališče. Vlagamo tudi v vključujoče izobraževanje za otroke ne glede na njihovo ozadje, položaj ali posebne potrebe.

Vsakdo lahko prispeva svoj del – s spodbujanjem enakih možnosti ter obsojanjem diskriminacije in sovražnega govora v resničnem življenju in na spletu.

Z NextGenerationEU želimo ustvariti Evropo po meri vseh ljudi. Se nam boste pridružili?