Direct la conținutul principal
NextGenerationEU
Europa. Centrul de putere al unei tehnologii curate.

Ce au în comun o economie puternică și o piață în creștere (bull market)? Tehnologia curată.

NextGenerationEU este un instrument temporar de redresare cu un buget de 806,9 miliarde EUR*, menit să stimuleze redresarea și să transforme economiile și societățile noastre pentru ca acestea să devină mai moderne și mai reziliente.     

Având în vedere că NextGenerationEU pune un mare accent pe facilitarea tranziției către o economie verde și digitală, există o legătură naturală cu promovarea tehnologiei curate pentru o economie a UE mai durabilă și mai competitivă.  

Cei care vor dezvolta și fabrica tehnologia care va reprezenta baza economiei de mâine vor avea cel mai mare avantaj competitiv.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene
Picture of Ursula von der Leyen

NextGenerationEU este „vârful de lance” al UE în materie de investiții destinate tranziției sale verzi. Cu un buget de peste 100 de miliarde EUR în 2021 (dublu față de cel din 2020), instrumentul le oferă întreprinderilor de toate dimensiunile posibilitatea de a-și extinde operațiunile și de a-și mări ambițiile legate de trecerea la un ecosistem al UE cu zero emisii nete. El va aduce beneficii și activităților întreprinderilor, prin faptul că le va permite să se aprovizioneze cu energie sigură, abordabilă și durabilă și că le va pune la dispoziție tot mai multe soluții tehnologice curate, necesare pentru ca acestea să își reducă impactul asupra mediului. 

*În prețuri curente. La prețurile din 2018, suma ar fi de 750 de miliarde EUR. 

Drumul către zero emisii nete

Tehnologia curată constituie un element central al Planului industrial al Pactului verde care își propune să valorifice la maximum potențialul industriei Uniunii Europene de ajunge la zero emisii nete și să o transforme cu ajutorul unor obiective foarte ambițioase. 

Peste 100 de miliarde EUR:
valoarea ecosistemului de start-up-uri din UE cu zero emisii nete în 2021, dublă față de 2020
Peste 400 GW
capacitatea de producție de energie eoliană și solară din surse regenerabile în UE în 2022, o creștere de peste 25 % în raport cu 2020
4,5 milioane
de locuri de muncă verzi în economia europeană în 2019, în creștere de la 3,2 milioane în 2000

NextGenerationEU pentru o tehnologie curată

În cadrul NextGenerationEU, cele 27 de planuri naționale de redresare și reziliență finanțate prin Mecanismul de redresare și reziliență (MRR) pun la dispoziție aproximativ 250 miliarde EUR pentru măsuri ecologice, printre care investiții alocate pentru combaterea schimbărilor climatice și sprijinirea proiectelor ecologice. 

Pe ansamblu, NextGenerationEU și tehnologiile curate le oferă întreprinderilor posibilități considerabile să contribuie la un viitor mai durabil în timp ce generează beneficii economice. Profitând de dinamica actuală, întreprinderile își pot crea perspective favorabile pe termen lung într-un peisaj economic mondial care evoluează rapid. 

Cu NextGenerationEU deschidem calea către zero emisii nete prin revoluția tehnologiilor curate! 

Descoperiți ce facem consultând harta proiectelor noastre și o selecție de proiecte transnaționale legate de tehnologiile curate: 

Proiecte relevante

hydrogen installation

Promovarea extinderii pieței hidrogenului curat.

Suma de 1,5 miliarde EUR provenind din Mecanismul de redresare și reziliență va sprijini unele din cele 62 de proiecte propuse în Germania, ca parte a unui proiect paneuropean de promovare a extinderii pieței lanțului valoric al hidrogenului curat, în vederea interconectării proiectelor europene din...
Semiconductors icon

Procesoarele și cipurile semiconductoare de mică putere ale UE

Suma de 2,5 de milioane EUR din Mecanismul de redresare și reziliență va fi alocată pentru sporirea rezilienței lanțurilor valorice ale semiconductorilor în Slovenia, în cadrul unui proiect multinațional mai amplu, care va conecta procesele naționale și cele ale UE și va consolida lanțul valoric al...